Bölüm Başkanının Mesajı

Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Öğrenciler, Akademisyenler ve Sektör Profesyonelleri,

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü olarak, bilginin sınırlarını zorlayan ve teknolojinin geleceğini şekillendiren bir alanda öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında, yapay zeka ve veri bilimi, sanayiden sağlığa, eğitimden çevre bilimlerine kadar her alanda dönüştürücü bir güç haline gelmiştir. Bu dönüşümü liderlik ederek yönlendirmek ve yeni nesil mühendisler yetiştirmek amacıyla yola çıktık.

 

Bölümümüz, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler kazandırmak için tasarlanmış dengeli bir öğretim planına sahiptir. Bölümümüzde, %100 İngilizce Lisans Öğretim Planı sunulacaktır. Bölümde ders verecek tüm öğretim üyeleri, bilimsel çalışmalarını yapay zeka ve veri mühendisliği alanında nitelikli uluslararası saygın dergilerde yayınlamış; yapay zeka ve veri mühendisliği ile ilgili ulusal ve uluslararası projelerde görev almış, nitelikli bir öğretim kadrosundan oluşacaktır.

 

Sunduğumuz dersler, öğrencilerimizin yapay zeka ve veri mühendisliği alanlarında derinlemesine bilgi edinmelerini ve bu bilgileri gerçek dünya problemlerini çözmek için uygulamalarını sağlamak üzere özenle oluşturulmuştur. Öğretim planımız, öğrencilere, Veri Bilimi ve Yapay Zeka alanındaki Veri Bilimi ve Mühendisliği, Makine Öğrenmesine Giriş, Yapay Zekanın Temel İlkeleri, Veri Madenciliği, Derin Öğrenme gibi temel derslerin yanı sıra, Biyoenformatik, Büyük Veri, Görüntü İşleme, Doğal Dil İşleme ve Bilgisayarlı Görü gibi uzmanlaşma derslerinin de zorunlu ders olarak tanımlandığı bir şekilde yapılandırıldı. Öğrencilerimiz, üçüncü ve dördüncü sınıflarda alacakları teknik seçmeli dersler ile ise Konuşma ve Ses Tanıma Temellerinden Oyun Geliştirmeye, Medikal Görüntü Analizinden Robotik Uygulamaları ve Derin Takviyeli Öğrenmeye değin birçok zengin seçmeli ders ile uzmanlaşma olanağı kazanmış olacak. Hazırlık aşamasındaki Laboratuvarlarımız ve araştırma olanaklarımız ile öğrencilerimize ve akademisyenlerimize, yenilikçi projeler üzerinde çalışmak için en ileri teknolojiyi sunmayı hedeflemekteyiz.

 

Ayrıca, endüstri ile güçlü bağlarımız sayesinde öğrencilerimiz, eğitimleri süresince değerli staj ve iş birliği fırsatlarına erişebilecektir. Bu deneyimler, öğrencilerimizin mezun olduklarında rekabetçi iş piyasasında öne çıkmalarını sağlayacaktır.

 

Bilim ve teknoloji dünyasında yaşanan hızlı gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmelere katkıda bulunmak için sürekli öğrenme ve yenilikçi düşünceyi teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi ve sektör profesyonellerimizi, bilgiyi paylaşmak, iş birliği yapmak ve birlikte büyümek için bir araya getiren bir bölüm oluşturmayı hedefliyoruz.

 

Yapay zeka ve veri mühendisliği alanında öncü bir yükseköğretim kurumu olmak için kararlıyız. Geleceğin teknolojilerini şekillendirecek olan sizlerle bu yolculuğu sürdürmekten heyecan duyuyoruz.

 

Bilim ve teknolojinin sınırlarını birlikte zorlayalım.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Aytuğ ONAN
Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölüm Başkanı

Menüyü Kapat